Kip uit de oven

Wie houdt er nu niet van kip? Het is toch een van de meest gekochte soorten vlees in de supermarkten en ook bij de slager en poelier.

Wat heb je nodig voor een heerlijk kip uit de oven?

Voor zes personen:

  • 1 scharrelkip heel (ca. 1250 g)
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 2 citroenen
  • 1 bakje verse tijm (15 g)
  • 3 bollen knoflook
  • 1 kg aardappels (zak 3 kg, biologisch)

Hoe bereid je een mooie kip uit de oven?

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius. Hierna wrijf je de kip in met een olie, wat zout en natuurlijk peper. Hierna maak je een citroen mooi schoon en snijd je hem in vier delen. Samen met wat tijm en gepelde knoflook vul je deze in de holten van de poten van de kop. Bak nu de kip mooi bruin in een koekenpan en doe de kop in een braadslee. Om de borst lekker smeuïg te houden moet je de borst naar de bodem laten wijzen. De rest van de citroen en de tijm en knoflookteentjes voeg je toe aan de braadslee. Voeg ook een hele bol knoflook toe aan het geheel. Snijd hiervan de kap ervan af. Dek de kip af met wat zilverfolie en laat de kip mooi gaar worden in 50 minuten tot een uur.

Maak nu de aardappelen mooi schoon en snijd ze in delen. Haal de braadslede uit de oven en voeg de aardappels toe aan het geheel. Haal het folie van de kip af en zet hem nog een keer 50 minuten in de oven. Na 25 minuten draai je de kip om en zorg je dat de andere kant ook een mooi korstje krijgt. Schep wat vet uit de slede over de kip.

Tip: Voeg wat geroosterde groenten toe aan het kip uit de oven recept!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *