Kabeljauw uit de oven

Een lekkere vis uit de oven! Dat is de kabeljauw uit de oven. Het is een heerlijk gerecht welke je binnen een half uur op tafel kunt hebben staan. Dus als je weinig tijd hebt om te koken is het ideaal. Zeker als je weet dat het grootste deel van deze tijd de kabeljauw in de oven staat.

Wat heb je nodig voor de kabeljauw uit de oven?

Voor vier personen:

  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 bakje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 3 tomaten, ontpit en in stukjes
  • 2 eetlepels bieslook
  • 75 g geraspte kaas

Hoe bereidt je de kabeljauw uit de oven?

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius. Hierna pak je de kabeljauw erbij en wrijf deze in met het sap van een citroen en voeg naar smaak zout en peper toe. Leg de vis hierna in een ovenschaal. Pak nu de Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden en verdeel dit over de kabeljauw. Doe hetzelfde met de tomaten en de bieslook. Als laatste is het belangrijk om geraspte kaas over de kabeljauw te doen. Hierna plaats je de kabeljauw in de oven voor twintig tot dertig minuten. De kabeljauw zal er dan mooi goud bruin uitzien als je deze uit de oven haalt!

Dit is een gerecht wat eigenlijk door de beginnende kok al gemaakt kan worden. Het is niet complex en gemakkelijk te bereiden. Schroom daarom niet om dit mooie gerecht eens te maken. En als je het vaker gaat maken dan kun je natuurlijk verschillende varianten gaan maken en uitproberen, verschillende combinaties maken met de kabeljauw of andere vis uit de oven zoals bijvoorbeeld zalm.

Tip: Maak heerlijke groenten en een aardappelpuree klaar voor bij de kabeljauw uit de oven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *